Om Nattsmygarn

Historia

Jag, Michelle är född -84 och jag har levt med djur sedan barnsben. Min mamma har sedan början av 90-talet fött upp katter, först Norska skogkatter och sedan Cornish rex under namnet S*Nattsmygarn. Jag har sedan barnsben varit med och förlöst kattungar, ställt ut katter, gått assistent på kattutställningar mm.

När jag började på gymnasiet ville jag ha något eget och det blev marsvin. Under ett antal år födde jag upp marsvin under namnet SMF284 Nattsmygarns. Jag är även utbildad petclass domare.

Vinthundar har alltid fascinerat mig och jag önskade mig en egen italienare sedan tidiga tonår när jag först fick se en bild på italienare. Men innan min första italienare hade jag chinese crested och blandras. Provade även en whippet men den unge herren hade en alldeles för stark jaktinstinkt så att bo med katt passade inte.

Min första italienare var en grå hane som kallades Philip, en underbar italienare som verkligen lärde mig älska rasen. Tyvärr led Philip av epilepsi och hans liv blev alldeles för kort. Efter Philip flyttade Eddie och senare Lady in i hemmet. Lady blev mamma till A-kullen. I samband med A-kullen kom Lena hem eftersom Lady bara fick hanar i sin kull.

 

Idag

Oftast bor 2-3 italienare hemma, endast tikar. De hanar som ingår i kenneln är på foder eller sålda med bibehållen avelsrätt.

Här hemma har hundarna tillgång till hela hemmet och de lever som fullvärdiga familjemedlemmar. De får vara i soffan och sova i sängen på nätterna.

På våren/sommaren/hösten är vi ute mycket, promenerar, cyklar, åker på hundträffar, tränar lite med mera. På regniga och blåsiga höstdagar och på kalla vinterdagar är vi inte lika aktiva ute.

 

mer kommer

Leave a Reply

Your email address will not be published.